ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Produsele autohtone vor fi vândute la târguri agricole din ţară

14:10 | 18.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Guvernul pregătește târguri angro și en detail, la Chișinău și Bălți, unde, în câteva săptămâni, producătorii autohtoni își vor putea comercializa produsele de sezon. O ședință în acest sens a avut loc astăzi, la Agenția Proprietăți Publice (APP), cu participarea ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, celui al Economiei, Sergiu Gaibu, directorului APP, Eugeniu Cozonac, altor factori decizionali, transmite MOLDPRES.

Potrivit APP, Centrul Internațional Expozițional Moldexpo va organiza aceste piețe, pregătind tejghele și corturi, precum și asigurând condiții minime de igienă, pază și de verificare a mărfurilor.  

La târguri se vor vinde exclusiv produse autohtone, a propus ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, „nu portocale și banane”. Vor fi amenajate spații speciale pentru cei care vor să vândă angro, precum și spații pentru persoanele fizice care au surplus de produse în gospodăriile lor. „Vom crea această oportunitate ca producătorii și procesatorii din țară să se întâlnească cu cumpărătorii”, a adăugat Bolea.

Grupul de lucru reunit la Agenția Proprietăți Publice a propus de asemenea ca târguri de acest fel să fie organizate și în alte câteva orașe, cât mai aproape de grupurile compacte de producători, astfel încât ca și cetățenii din acele regiuni să aibă acces la fructe și legume moldovenești, la prețuri competitive.

Foto: APP

img22005335

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!