ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Şoldăneşti va fi eficientizat energetic cu susţinerea UE

10:34 | 22.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Până la sfârşitul anului curent, autorităţile regionale din centrul ţării au preconizat să finalizeze un proiect de sporire a eficienței energetice a Liceului teoretic "Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești, transmite MOLDPRES.

Echipa de implementare a proiectului a efectuat ieri o vizită de monitorizare la șantierul obiectivului. Membrii echipei au analizat provocările apărute, revizuind graficul de execuție și termenele propuse pentru asigurarea realizării scopurilor stabilite.

În urma implementării acestei măsuri investiționale, 71 de angajați și 560 de elevi ai LT „Alexei Mateevici" vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii. „Consumul anual normat de energie în liceu va fi redus cu 970 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 - 200 de tone. Finalizarea proiectului de eficiență energetică a Liceului teoretic "Alexei Mateevici" din oraşul Şoldăneşti se planifică la sfârșitul anului 2022”, a precizat Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului teoretic „Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești" este implementat de ADR Centru și finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova". Acesta din urmă este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

Foto: ADR Centru

img22005468

img22005468

img22005468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!