ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia susține R. Moldova în dezvoltarea orașelor-poli de creștere după experiența României

08:35 | 25.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Reprezentanți ai orașelor Edineț, Soroca, Ungheni, Orhei, Cahul, Comrat, precum și ai Agențiilor de Dezvoltare Regională, au participat pe parcursul săptămânii trecute la o vizită de studiu în România, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvolatre Regională (ADR) Nord, agenda deplasării a inclus un program la Primăria municipiului Braşov, unde au fost abordate subiecte comune ce țin de dezvoltarea strategiilor naționale, regionale, județene și locale, precum și de relațiile funcționale între instituțiile care coordonează și implementează aceste documente de politici publice. De asemenea, a avut loc o vizită pe teren la sediul RATBV SA (Rețeaua Auto de Transport Brașov), unde s-a discutat despre facilitățile transportului electric și posibilitatea de a prelua această experiență. De asemenea, delegația din Republica Moldova a vizitat comuna Ciugud și municipiul Blaj, două exemple de localități moderne.

Grație noilor oportunități de colaborare, experiențele împărtășite de primăriile românești vizitate, precum și de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru din România pot deveni proiecte viabile pentru orașele din Republica Moldova, conform sursei citate.

Această activitate se desfășoară în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Orașelor-Poli de creștere 2021-2027, cu susținerea Proiectului „Suport pentru orașele-poli de creștere”, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova, cu suportul financiar al Polish aid.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!