ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fabrica de peleţi din Pașcani a fost relansată

08:45 | 04.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Fabrica de peleți din localitatea Pașcani, raionul Criuleni, ce a fost construită cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, în anul 2015, și-a relansat activitățile. Pentru a se familiariza cu procesul de producere a peleților, reprezentantul rezident al Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), Sugimoto Satoshi, a efectuat ieri o vizită de lucru la întreprindere, transmite MOLDPRES.

În prezent, fabrica dispune de aproximativ 250 tone de materie primă, pentru a asigura procesul de producere. Activitatea fabricii a fost revitalizată după un amplu proces de identificare și atenuare a deficiențelor la linia tehnologică de producere, conform Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Oficialul nipon a mulțumit autorităţilor Republicii Moldova pentru implicare în reactivarea procesului de producere, precum și pentru progresul realizat în acest domeniu. „La fel, JICA mizează pe contribuția fabricii în asigurarea cu peleți a cetățenilor din toată ţara”, a rezumat Sugimoto Satoshi.

Fabrica din Paşcani a fost dotată cu tehnică prin intermediul Proiectului 2 KR, care a fost lansat în anul 2000 cu scopul de a dota fermierii moldoveni cu tehnică agricolă. În perioada respectivă, peste cinci mii de agricultori moldoveni şi-au putut cumpăra unităţi de tehnică agricolă.

Foto: MAIA

img22005853

img22005853

img22005853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!