ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații serviciilor municipale au intervenit la lichidarea consecințelor ploii torențiale

07:10 | 10.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Angajații serviciilor municipale au intervenit pe parcursul acestei nopți la lichidarea consecințelor ploii torențiale din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, la fața locului au intervenit echipele de la „Spații Verzi”, „Exdrupo”, „Apă-Canal Chișinău”, pretorii de sector și alți angajați ai primăriei capitalei.

În urma ploii și vântului puternic au fost doborâți copaci din mai multe sectoare ale orașului. Totodată, au fost inundate străzile, acoperișurile locuințelor au fost luate de vântul puternic, iar cablurile electrice au fost rupte, fapt ce a provocat deconectări electrice. 

De asemenea, din cauza ploilor abundente, unele rute de troleibuz au circulat cu întârzieri sau au staționat. 

La fel, în urma precipitațiilor puternice în capitală s-au produs mai multe accidente rutiere.

Autoritățile municipale au anunțat că acțiunile de lichidare a consecințelor ploii torențiale vor continua și pe parcursul zilei de astăzi. Muncitorii urmează să intervină în toate sectoarele capitalei.

Conform meteorologilor, ploi puternice s-au înregistrat și în alte raioane ale țării. Comisiile pentru situații excepționale raionale urmează să evalueze pagubele provocate de precipitații și vântul puternic.

img22006016

img22006016

img22006016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!