ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașul Ungheni va marca 560 de ani de la prima atestare documentară a localității

08:33 | 17.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Ungheni a îndemnat pe cei impresionați de localitate să participe la un concurs de fotografie, dedicat împlinirii a 560 de ani de la prima atestare a orașului Ungheni. Lucrările pot fi expediate până la 20 august inclusiv, transmite MOLDPRES.

„Aveți fotografii în care sunt imortalizate locuri ale Ungheniului? Expediați-le pentru concursul anunțat de Biblioteca „Dimitrie Cantemir”. Dacă nu, mai aveți timp pentru a fotografia ceea ce vă impresionează în municipiul Ungheni. Nu ratați ocazia să le arătați oamenilor ceea ce, poate, ei nu au văzut încă”, arată Primăria Ungheni.

Oraşul Ungheni este una dintre cele mai vechi localităţi din Republica Moldova. Prima sa atestare documentară datează din 20 august 1462, într-un hrisov de la domnitorul Ştefan cel Mare. Iniţial, localitatea s-a numit Unghiul, probabil de la configuraţia locului pe care s-a constituit. Aici râul Prut formează, prin cotire bruscă, un unghi perfect. Abia peste două secole, în anul 1645, aşezarea apare menţionată cu numele său actual, Ungheni.

Foto: Primăria Ungheni

img22006189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!