ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Refugiații cazaţi în cinci raioane vor primi carduri pentru produse alimentare şi de igienă

08:53 | 18.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Circa 350 de familii refugiate din Ucraina vor beneficia, pe parcursul a trei luni consecutive, de carduri în valoare de 1500 de lei (cca 75 de euro), care vor asigura temporar securitatea alimentară și igienică, a anunţat astăzi organizaţia Caritas Cehia, transmite MOLDPRES.   

Caritas Cehia a început repartizarea cardurilor pentru refugiații adăpostiți în regiunile Comrat, Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Criuleni și Călărași. Acestea vor fi acordate celor mai vulnerabile familii de refugiați ucraineni precum femeilor însărcinate și singure, familiilor cu doi sau mai mulți copii, persoanelor cu dizabilități sau afecțiuni cronice și celor în etate.

”Vom distribui cardurile către circa 350 de familii refugiate. Ele vor permite ucrainenilor aflați în refugiu să achiziționeze o gamă largă de produse igienice și alimentare de bază, cu excepția alcoolului și produselor de tutun. Cardurile vor permite refugiaților să ia decizii personale cu privire la produsele igienice și alimentele de care au nevoie", a explicat Anastasia Vasiliev, coordonatoarea proiectului.   

Activitatea face parte din proiectul „Asigurarea securității alimentare și igienice pentru refugiații vulnerabili din Ucraina", implementat de Caritas Cehia cu suportul Caritas Luxembourg.  

img22006220

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!