ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un sistem modern de sanitație va fi construit la Glodeni

09:27 | 23.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Consiliul raional Glodeni și compania executoare au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură ce prevede sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni. Programul este finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) şi urmează să fie executat până în toamna anului 2023, transmite MOLDPRES.

Conform contractului, în decurs de 12 luni, antreprenorul s-a angajat să execute în orașul Glodeni lucrări de construcție și montare a unei noi stații de epurare a apelor uzate. De asemenea, va fi renovată stația de pompare a apelor uzate existentă și vor fi montate 3 km de rețele de canalizare.

„Astfel, circa 19 mii de locuitori ai orașului Glodeni și ai satelor Hâjdieni, Danu și Dușmani vor beneficia de servicii de sanitație de calitate. De aceleași servicii vor beneficia și 561 de agenți economici și 25 de instituții publice din localitățile menționate. Beneficiarii acestei investiții susțin că, în urma realizării proiectului, la Glodeni vor fi create 12 locuri noi de muncă”, indică ADR Nord.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 18,44 milioane de lei (peste 900 de mii de euro), din sursele FNDRL. Contribuția Consiliului raional Glodeni și a Primăriei orașului Glodeni este de 10% din suma alocată.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care un proiect presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS se referă la proiectul „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni”, depus de Consiliul raional Glodeni în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!