ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii desfășoară campania „Școală+Poliție=Siguranță”

11:52 | 05.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Oamenii legii au inițiat campania „Școală+Poliție=Siguranță”. Aceasta se desfășoară tradițional la începutul anului școlar și include acțiuni de informare a copiilor și părinților privind siguranța în mediul educațional și cel social, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Oxana Toderiță, a specificat că, în cadrul campaniei, oamenii legii vor prezenta elevilor instituțiile statului care vin în suportul copiilor victime. „Este important ca aceștia să cunoască unde se pot adresa și ce organe ale statului pot sesiza la necesitate. Totodată, la orele informative, polițiștii vor vorbi cu copii despre: violență, siguranța în mediul online, comportamentul delincvent, abandonul școlar și de domiciliu. La fel, elevii sunt anunțați că, în caz de necesitate, pot apela la telefonul copilului: 116 111”, a spus sursa citată.

De asemenea, angajații IGP vor vorbi cu copiii despre măsurile de siguranță în timp ce sunt singuri acasă, când discută cu persoane străine în stradă sau online, când se deplasează în locuri aglomerate, precum și la traversarea străzii.

Totodată, oamenii legii au venit cu recomandări și pentru părinți. În scop de siguranță, aceștia i-au îndemnat să învețe copiii adresa domiciliului și numărul de telefon al părinților.

Campania „Școală+Poliție=Siguranță” se desfășoară anual, în luna septembrie, în toate localitățile din țară.

Foto: IGP

img22006606

img22006606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!