ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va avea loc Festivalul Etniilor

17:05 | 08.09.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. După o pauză de doi ani din cauza pandemiei, în perioada 17-18 septembrie, în Republica Moldova se va desfășura cea de-a XXI-a ediție a Festivalului republican al Etniilor, cu genericul „Unitate prin diversitate”,  informează MOLDPRES.

Potrivit Verei Petuhov, director general adjunct al Agenției Relații Interetnice, Festivalul Etniilor are o misiune simplă și totodată foarte importantă: promovarea şi consolidarea păcii interetnice în Republica Moldova, în Europa, în întreaga lume. „Numai prin comunicare şi dialog putem interacționa constructiv, păstra demnitatea umană şi contribui la progresul societăţii. Am convingerea că cea de-a XXI ediție va avea impactul așteptat, va impulsiona adevăratele valori şi repere cu care suntem înzestraţi, astfel încât să reuşim să privim mai încrezători în viitor, cu mai multă îngăduinţă și să consolidăm efortul pentru a făuri ziua de mâine, aici, în casa noastră comună Republica Moldova”, a subliniat Vera Petuhov.

Solicitată de agenție, Cristina Răileanu, consultant în cadrul Direcției consolidarea relațiilor interetnice a Agenției Relații Interetnice, a afirmat că pe 17 septembrie, cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Etniilor își va deschide larg ușile în orașul Taraclia. Porturile populare, dansurile tradiționale, dar și multe alte noutăți interculturale – expoziții, prezentări ș.a., îi așteaptă pe cei care doresc să facă cunoștință sau să reîntâlnească bogăția multietnică și să se informeze asupra profunzimilor, caracteristicilor și provocărilor interculturalității din țara noastră. Pe parcursul zilei, pe scena principală a festivalului va fi prezentat un spectacol muzica cu participarea colectivelor artistice ale organizațiilor etnoculturale din întreaga țară. Coordonatorul organizării şi desfășurării Festivalului este Agenția Relaţii Interetnice în parteneriat cu Consiliul Raional Taraclia.

Pe 18 septembrie, Festivalul Etniilor se va desfășura în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. Vizitatorii urbei și cei interesați de diversitatea culturală autohtonă vor putea vizita curțile etnice, urmări spectacolele ale artiștilor consacrați și ale ansamblurilor minorităților naționale din țară.

Evenimentul este organizat de Agenția Relații Interetnice în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău, Consiliul Coordonator al organizațiilor etnoculturale și autoritățile publice locale.

img22006719

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!