ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bulboaca a avut loc deschiderea oficială a exercițiului ”Scutul de foc-2022”

19:48 | 19.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. La Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca (raionul Anenii Noi) a avut loc astăzi ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional „Scutul de foc-2022”, la care participă militari ai Armatei Naționale, reprezentanți ai structurilor de forță din Republica Moldova, militari din România şi SUA, comunică MOLDPRES.

În debutul evenimentului, colonelul Sergiu Cirimpei, locţiitorul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, a evidențiat importanța exercițiului pentru asigurarea unei pregătiri eficiente a efectivului participant, menționând că astfel de exerciții sunt un bun prilej pentru militari să se antreneze în comun și să-și perfecționeze capabilitățile operaționale, a relatat Ministerul Apărării.

Conform scenariului, militarii vor executa trageri din diferite tipuri de armament, inclusiv sisteme de artilerie, și vor fi antrenați în misiuni specifice domeniului de activitate.

Antrenamentele au ca obiectiv perfecționarea abilităților subunităţilor participante și creşterea nivelului de interoperabilitate al armatelor ţărilor partenere într-un cadru multinaţional, specific misiunilor de menţinere a păcii.

„Scutul de foc” face parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru 2022.

Exercițiul este organizat anual, începând cu 2015.

Foto: Ministerul Apărării

img22007055

img22007055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!