ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Hub Regional pentru Afaceri Sociale a fost deschis la Cahul cu suportul UE

09:51 | 22.09.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. La Cahul a fost inaugurat un Hub Regional pentru Afaceri Sociale, deschis cu suportul Uniunii Europene, comunică MOLDPRES.

Hub-ul va susține crearea și dezvoltarea a 20 de întreprinderi în domeniul antreprenoriatului social. Acesta va oferi suportul necesar antreprenorilor sociali din regiune și va genera locuri noi de muncă pentru localnici.

Hub-ul a fost inaugurat în cadrul proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia și implementat de către Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Keystone Moldova și Centrul Contact. Hub-ul a fost lansat prin intermediul unui grant, în valoare de 40.000 de euro, obținut de filiala Cahul a Camerei de Comerț și Industrie.

„Suntem încrezători că activitatea acestui Hub, pe care îl lansăm astăzi la Cahul, va contribui la accelerarea dezvoltării întreprinderilor sociale, astfel încât mai mulți antreprenori să beneficieze de instruire specializată, mentorat, acces la surse de finanțare și consiliere, pentru a oferi servicii și produse solicitate pe piața regională și locală. Uniunea Europeană a sprijinit activ dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova, pentru ca mai mulți oameni să beneficieze de serviciile și produsele create”, a declarat la evenimentul de inaugurare Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi amenajat un stand expozițional unde antreprenorii sociali vor beneficia de spațiu pentru etalarea propriilor produse. Antreprenorii sociali vor fi ghidați de mentori profesioniști în domeniul afacerilor sociale și vor beneficia continuu de noi conexiuni cu actori comunitari în susținerea antreprenoriatului social. De asemenea, Hub-ul prevede implicarea întreprinderilor sociale în activitatea Platformei de dialog public-privat în cadrul Agendei Locale de Business.

Foto simbol

img22007132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!