ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raioanele Căușeni, Călărași și Anenii Noi vor beneficia de consultații medicale gratuite

11:53 | 26.09.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Echipele mobile de medici specialiști vor oferi, în perioada 26–30 septembrie, consultații profilactice gratuite populației din raioanele Căușeni, Călărași și Anenii Noi, comunică MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), în săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în cinci centre de sănătate din raionul Călărași: pe 26 septembrie – în localitatea Onișcani; pe 27 septembrie – în satele Vărzăreștii Noi și Pitușca; pe 28 septembrie – în localitatea Vălcineț; pe 29 septembrie – în satul Bravicea; pe 30 septembrie – în comuna Bahmut.

Screeningul glandei mamare continuă să fie efectuat în raioanele Căușeni și Anenii Noi.

Tot în această săptămână vor fi prestate servicii medicale stomatologice copiilor din satul Copceac, raionul Ceadâr-Lunga, localitatea Cuizăuca și Ignăței din raionul Rezina.

CNAM anunță că săptămâna trecută au fost efectuate examene profilactice gratuite la 882 de persoane, dintre care la 203 femei – screeningul mamar, iar 679 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Foto: trm.md

img22007227

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!