ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De mâine, grădinițele din capitală vor fi conectate la agentul termic

14:41 | 18.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Începând cu ziua de mâine, grădinițele din capitală vor fi conectate la agentul termic, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, a subliniat că temperatura medie înregistrată în instituții este de +15..+17°C.

„Grădinițele sunt conectate la agentul termic atunci când temperatura aerului din interior înregistrează o medie mai mică de +18°C. Astfel, 90% din managerii instituțiilor au solicitat conectarea acestora la agentul termic”, a spus Andrei Pavaloi.

Sursa citată a specificat că, deocamdată, temperatura din școli este una confortabilă pentru copii. „În următoarele zile vremea se va încălzi, de aceea, școlile, liceele și gimnaziile din capitală urmează a fi conectate la agentul termic după vacanța de toamnă, care va începe la 26 octombrie”, a menționat Andrei Pavaloi.

În cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar din suburbiile capitalei agentul termic este conectat la indicația primăriei din localitate. 

În orașul Chișinău activează 129 de grădinițe.

Foto simbol

 

img22007803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!