ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa de audit din Norvegia și Marea Britanie a sosit la Chișinău pentru documentare

15:36 | 18.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Reprezentanții companiilor Wikborg Rein Advokatfirma AS din Norvegia și Forensic Risk Alliance & Co din Marea Britanie, desemnate de Agenția Proprietății Publice (APP) să facă auditul datoriilor istorice ale MoldovaGaz către Gazprom, au venit astăzi într-o misiune de documentare la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Experții britanici și norvegieni vor studia documente financiare și acordurile încheiate de-a lungul anilor de Republica Moldova cu partea rusă, inclusiv perioada de până la crearea MoldovaGaz, pentru a înțelege cum s-a format datoria istorică a malului drept pentru gazele achiziționate din Federația Rusă, conform APP.

Misiunea de audit se va afla în Republica Moldova până vineri, 21 octombrie. Către sfârșitul anului se preconizează ca cele două companii să livreze un prim raport, în funcție de materialele puse la dispoziție.

Foto: APP

img22007809

img22007809

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!