ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un târg al locurilor de muncă a fost organizat la Bălți

12:17 | 26.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Peste 2 000 de posturi vacante au fost prezentate astăzi în cadrul unui târg al locurilor de muncă desfășurat în municipiul Bălți, transmite MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în parteneriat cu inițiativa „Primarii pentru creștere economică”, finanțată de Uniunea Europeană și implementată de PNUD.

Directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a specificat că la târg participă atât instituțiile de stat, cât și companiile private. Locurile vacante propuse sunt din domeniul: industriei ușoare, industriei prelucrătoare, comerț, transport, medicină și IT.

„Ne bucurăm mult să vedem aici mulți tineri, ne dorim să fiți activi și să vă găsiți un loc de muncă potrivit. La eveniment participă și refugiați din Ucraina. Vă îndemnăm să prezentați competențele de care dispuneți și să comunicați cu angajatorii. ANOFM oferă un șir de oportunități atât pentru șomeri, cât și pentru angajatori. Agenția prestează servicii de informare, ghidare în carieră, astfel încât persoana să se încadreze mai ușor în câmpul muncii”, a spus Raisa Dogaru.

La rândul său, coordonatorul de program în cadrul PNUD, Zinaida Adam, a subliniat că forța de muncă este esențială pentru creșterea economia țării, reducerea sărăciei și prevenirea migrației.

„Prin organizarea acestui târg ne-am propus să oferim informația necesară privind oportunitățile de angajare în zona de nord a țării. Vă dorim să găsiți un loc de muncă care o să vă permită să trăiți decent aici acasă”, a menționat Zinaida Adam.

La nivel național, în baza de date a ANOFM sunt în evidență peste 13 mii de locuri de muncă vacante. 

Foto: anofm.md

img22008056

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!