ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CUC a continuat discuțiile pe problema posturilor ilegale din Zona de Securitate

17:03 | 27.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control, care a avut loc astăzi la Bender, a început cu audierea rapoartelor Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Astfel, membrii Comisiei au luat act de rapoartele militarilor prezentate pentru perioadele 5-11 octombrie și 19-25 octombrie curent, în care se conțin informații privind prezența posturilor ilegale ale structurilor de forță transnistrene în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. 

Ulterior subiectul principal al discuțiilor din cadrul ședinței a fost problematica legată de posturile ilegale instalate contrar actelor de bază ale operațiunii de menținere a păcii la râul Nistru. 

Delegația Republicii Moldova a pledat argumentat pentru eliminarea acestor impedimente în calea liberei circulații care și-au demonstrat pericolul real pentru viața și sănătatea cetățenilor. 

Exponenții Tiraspolului s-au arătat deranjați și de această dată de propunerile Chișinăului pentru a rezolva problema posturilor ilegale. 

Dezbaterile s-au încheiat fără a fi luată o decizie asupra subiectului, iar ședința a fost amânată pentru săptămâna următoare.   

img22008106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!