ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Spitalul din Căușeni a fost deschisă o secție nouă de terapie intensivă

09:30 | 05.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. O nouă Secție de terapie intensivă a fost deschisă ieri la Spitalul raional Căușeni „Ana și Alexandru”, transmite MOLDPRES.

Noua unitate structurală de terapie intensivă este asigurată cu toate conexiunile și standardele necesare pentru profilul respectiv: oxigen, ventilare, vacuum etc.

Costul total pentru fondarea secției este de circa 13,8 milioane de lei (circa 700 de mii de euro), dintre care Consiliul raional Căușeni a oferit peste cinci milioane de lei, Ambasada Cehiei circa patru milioane de lei, Spitalul raional Căușeni „Ana și Alexandru” - cca 1,8 mln de lei, iar restul sumei a fost adunată din donații.

„Dotarea acestei secții face posibilă aplicarea noilor tehnologii și metode de tratament avansate, pentru a oferi o șansă bolnavului critic de a supraviețui”, a explicat pentru MOLDPRES directorul Spitalului din Căuşeni, Alexandru Cojocaru.

Foto: Spitalul raional Căușeni

img22008385

img22008385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!