ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii recomandă șoferilor să schimbe pneurile automobilelor

14:59 | 07.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Oamenii legii recomandă șoferilor să schimbe pneurile automobilelor pentru a circula în siguranță în perioada rece a anului, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat că, în orele dimineții, pe trasee ar putea să se formeze polei, fapt ce ar crește riscul producerii accidentelor rutiere.

„Recomandăm conducătorilor auto să schimbe din timp pneurile pentru a evita riscurile în timpul circulației. Suntem în perioada rece a anului, când condițiile meteorologice se pot schimba rapid. De aceea, reamintim că șoferii sunt obligați să circule cu pneuri de iarnă în perioada când carosabilul este acoperit cu gheață, polei sau zăpadă”, a spus Natalia Golovco.

Persoanele ce nu vor schimba pneurile automobilelor riscă amendă de la 150 la 300 de lei.

Totodată, începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor şi pe timp de zi pentru a spori vizibilitatea în trafic. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere și este valabilă anual până pe 31 martie.

Foto simbol

img22008434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!