ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi un credit de 100 de milioane de euro pentru construcția și reabilitarea drumurilor

12:33 | 09.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va primi un credit de 100 de milioane de euro pentru construcția și reabilitarea drumurilor. Astăzi, Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv inițierea negocierilor cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea modificării Acordului de Împrumut încheiat cu țara noastră anterior, comunică MOLDPRES.

Banii vor fi utilizați pentru reabilitarea mai multor sectoare de drum din țară: drumul R14, R6 – Codrul Nou – Soroca - Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca – Arionești; drumul R8.1, R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci; drumul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, sectorul de ocolire a orașului Vulcănești; drumul R33 Hâncești – Lăpușna – M1.

Acordul de împrumut dintre țara noastră și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitarea drumurilor în Republica Moldova a fost ratificat în anul 2013.

Foto: gov.md

img22008493

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!