ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Ludmila Furdui și-a vernisat lucrările la Centrul ”C. Brâncuși”

19:17 | 10.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. O expoziție aniversară cu genericul ”Dor de paradis”, la 60 de ani de la naștere, a artistului plastic Ludmila Furdui, a fost vernisată ieri la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din capitală, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Ludmila Furdui a menționat că expoziția cuprinde 63 de lucrări de pictură, tapiserie, scenografie, costume teatrale, grafică de carte, artă decorativă ș.a.

În debutul manifestării, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu, a menționat că Ludmila Furdui este un artist polivalent. ”Expoziția ei este o surpriză pentru acest eveniment”, a mai spus Florina Breazu. În cadrul manifestării au mai luat cuvântul scriitorii Galina Furdui, Emilian Galaicu-Păun, regizorul Sergiu Chiriac, directorul artistic al Centrului ”C. Brâncuși”, Alexandra Mihalaș ș.a.

Ludmila Furdui s-a născut pe 19 iunie 1962, în orașul Chișinău. A absolvit Școala de arte plastice pentru copii din orașul Cahul (1977), Colegiul Republican de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” (1981) și Academia de Arte Plastice din Sankt Petersburg, Rusia. Activează în diverse genuri ale artei: tapiserie, pictură, grafică de carte, scenografie și costume teatrale. În 2013 a fost distinsă cu titlul onorific ”Maestru în Artă”.

Expoziția va fi deschisă până la 27 noiembrie.

img22008557

img22008557

img22008557

img22008557

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!