ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Georgia vor face schimb de experiență privind acțiunile realizate în parcursul de integrare europeană

14:47 | 24.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Georgia și Republica Moldova vor face schimb de experiență privind acțiunile realizate în parcursul de integrare europeană. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili, într-o conferință de presă susținută în comun cu omologul său moldovean vicepremierul Nicu Popescu, la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Șeful diplomației georgiene a subliniat că cele două țări au relații de colaborare foarte bune. „Statutul de viitor membru al Uniunii Europene ne unește și mai mult în aspirațiile și activitățile noaste. Acest lucru prezintă mai multe responsabilități. Am discutat astăzi modalitatea de coordonare a acțiunilor pentru a face un schimb de cunoștințe pe calea integrării europene. Am stabilit agenda comună de activitate și intenția de a consolida relațiile economice și cele din domeniul turismului. La fel, am discutat despre efectele războiului din Ucraina. Suntem solidari și susținem poporul ucrainean”, a spus Ilia Darchiashvili.

La rândul său, vicepremierul Nicu Popescu a menționat că astăzi s-a discutat despre procesul comun de aderare la Uniunea Europeană. „Ambele țări am primit recomandări de la Comisia Europeană pe care le realizăm. Totodată, am vorbit despre modalitățile de intensificare a relațiilor comercial-economice. Am discutat despre separatism – o problemă care vizează ambele state. Totodată, am stabilit că în primăvară vom desfășura un forum al oamenilor de afaceri”, a afirmat Nicu Popescu.

Aceasta este prima vizită de lucru a ministrului de Externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili, în Republica Moldova. Agenda sa include întrevederi cu șeful statului Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

img22008983

img22008983

img22008983

img22008983

img22008983

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!