ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii au avertizat asupra creșterii nivelului apei în Nistru

15:24 | 24.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru perioada 24-27 noiembrie, avertizare hidrologică de creştere a nivelului apei în râul Nistru, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor SHS, prognoza este în legătură cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk (râul Nistru).  

„Criza energetică enormă din Ucraina impune sporirea producerii energiei electrice la Centrala Hidroelectrică de la Novodnistrovsk pentru satisfacerea necesităților țării. Din aceste considerente de la nodul hidrotehnic se deversează volume mari de apă”, indică instituţia.

În context, autoritățile atenționează administrația publică locală, agenții economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei, precum şi să ţină cont de posibile creşteri şi mai mari ale nivelului apei în Nistru.

Foto: SHS 

img22008988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!