ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Platforma națională Alerte.md a fost lansată la Căuşeni

12:25 | 02.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Organizația Mediapoint a lansat astăzi platforma Alerte.md în a şasea localitate din țară, orașul Căuşeni. Aceasta va permite administrarea inteligentă a orașului prin diverse instrumente digitale și are ca scop eficientizarea comunicării dintre cetățeni și administrația publică locală, iar platforma va fi administrată independent de către Primăria Căuşeni, transmite MOLDPRES.

„Datorită platformei Alerte.md, cetățenii vor fi mai motivați să colaboreze cu primăria online. Cu un singur click, ei vor putea raporta problemele cu care se confruntă, vor putea participa la sondaje organizate de primărie și vor putea lansa idei de inițiative pentru a face orașul mai frumos. Vin cu îndemnul către cetățeni de a fi cât mai activi nu doar în raportarea problemelor, ci și în propunerea unor idei constructive. Doar împreună cu cetățenii putem face lucruri frumoase în oraș”, a declarat primarul orașului Căuşeni, Anatol Donţu.

Potrivit președintelui Mediapoint, Andrei Fornea, Căuşeni este al şaselea oraș din țară în care se lansează platforma online Alerte.md. „Regiunea Sud este una foarte activă și ne bucurăm că în această perioadă complicată primăria orașului are timp pentru proiecte digitale care vin să sporească transparența și comunicarea cu cetățenii. Alerte.md trebuie să fie disponibil în fiecare oraș din țara noastră pentru că aceasta este deja un imperativ”, a estimat Fornea.

Platforma națională Alerte.md permite fiecărui oraș din Republica Moldova să aibă o versiune dedicată care este administrată de către primăria din localitate. Până în prezent, platforma a fost lansată în orașele Cahul, Leova, Cantemir, Bălți, Cimișlia şi Căuşeni, iar în perioada următoare lansarea ei va avea loc şi în alte localități din țară. Extinderea Alerte.md va fi realizată gradual și în anii 2023-2024.

img22009236

img22009236

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!