ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Japonia va oferi țării noastre 27 de milioane de dolari SUA pentru mai multe proiecte

14:44 | 09.12.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, la primit într-o vizită de rămas bun pe Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, oficialul moldovean a mulțumit ambasadorului pentru contribuția personală la fortificarea relațiilor moldo-nipone și pentru sprijinul oferit modernizării țării noastre, fapt pentru care președintele Maia Sandu, la propunerea MAEIE, i-a conferit „Ordinul de Onoare”.

„În cadrul întrevederii am fost bucuros să primesc notificarea oficială din partea autorităților de la Tokio privind aprobarea de către Dieta Națională a Japoniei a unei asistențe financiare de aproximativ 27 de milioane de dolari, anunțate în cadrul vizitei șefei statului în Japonia, sumă care urmează a fi oferită țării noastre prin intermediul organizațiilor internaționale pentru proiecte concrete în domeniul sănătății, energiei, industriei alimentare și care au drept scop reducerea impactului asupra țării noastre a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a spus oficialul moldovean.

Foto: MAEIE

img22009485

img22009485

img22009485

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!