ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la 1 ianuarie 2023 va începe o nouă etapă de reexaminare a pensiilor

16:10 | 13.12.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a anunțat astăzi că, începând cu 1 ianuarie 2023, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl vor obţine vârstnicii care au muncit de la 2 la 5 ani după pensie, comunică MOLDPRES.

Conform sursei citate, la fel vor fi reexaminate şi pensiile de dizabilitate stabilite de la 1 ianuarie 1999, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare după realizarea dreptului la pensie, de cel puţin 7 ani.

Beneficiarii pot depune cererile pentru reexaminarea pensiilor, online prin intermediul paginii web oficiale a CNAS www.cnas.gov.md și portalului guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md, fiind necesar de a introduce un minim de date de identificare: tipul pensiei care se solicită a fi reexaminată, numărul de identificare și data naşterii.

Foto: agora.md

img22009580

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!