ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe final de 2022, o grădiniţă din Ungheni şi-a schimbat aspectul datorită partenerilor externi

10:09 | 28.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. La final de an, o grădiniță din municipiul Ungheni și-a schimbat în totalitate aspectul, după ce aici au fost îmbunătăţite considerabil condițiile pentru cei 155 de copii și 31 de angajați, transmite MOLDPRES.

Grație suportului financiar acordat de către Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) Moldova, organizație ce a venit chiar din primele zile în ajutorul refugiaților ucraineni, grădinița respectivă, unde au fost primiți cu brațele deschise și 19 copii ai ucrainenilor refugiați la Ungheni, a beneficiat de un proiect ambițios, potrivit primăriei localităţii.

Conform sursei citate, în mai puțin de trei luni, au fost termoizolați pereții, iar, în prezent, în grădiniță e mult mai cald, fiind posibilă și economisirea energiei termice.

Proiectul a fost implementat prin intermediul Asociației ACTED, o organizație neguvernamentală franceză de solidaritate internațională. Costul total al lucrărilor a fost de 1 milion 225 de mii de lei (peste 61 de mii de euro).

Grădinița „Solnîșko” este a patra instituție de educație timpurie din municipiul Ungheni (din cele şapte existente), care a fost termoizolată. În anul 2023, se planifică termoizolarea și celorlalte grădinițe. În acest sens, primăria lucrează asupra elaborării unor proiecte și identificării de noi surse pentru a le realiza.

Foto: Primăria Ungheni

img22009979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!