ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul de Sănătate Strășeni a fost dotat cu un aparat radiologic performant

11:06 | 28.12.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Centrul de Sănătate Strășeni a fost dotat cu un aparat radiologic performant, transmite MOLDPRES.

Potrivit Consiliului raional, vechiul aparat, produs în anul 1978, nu făcea față cerințelor, iar numărul radiografiilor efectuate într-o zi era limitat.

Personalul instituției medicale a fost instruit pentru a utiliza noul aparat radiologic, astfel din luna ianuarie acesta va fi pus în funcțiune. Utilajul a fost produs în Serbia și poate fi utilizat și pentru copiii de până la un an.

Valoarea aparatului radiologic este de 2,1 milioane de lei (circa 105 mii de euro). Compania Naţională de Asigurări în Medicină a contribuit cu 1,3 mln de lei, Consiliul raional cu 750 de mii de lei, iar IMSP Centrul de Sănătate Strășeni cu 50 de mii de lei.

Foto: Consiliul raional Strășeni

img22009986

img22009986

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!