ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost anunțate rezultatele concursului de proiecte culturale pentru anul 2023

17:15 | 10.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii a anunțat rezultatele concursului de proiecte culturale, desfășurate de organizațiile necomerciale, pentru anul 2023, care a avut loc în perioada octombrie-decembrie 2022, în conformitate cu Regulamentul privind modul de finanțare din bugetul de stat a proiectelor culturale desfășurate de organizațiile necomerciale, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Culturii, la concurs au fost prezentate 95 de proiecte, dintre care peste 50 au devenit câștigătoare. Printre acestea se înscriu cele propuse de către Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova (Salonul Național de Artă Contemporană. Expoziție-concurs dedicată aniversării a 120 ani de la fondarea Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Bienala Internațională de Gravură din Chișinău), Uniunea Teatrală din Moldova (Gala Premiilor UNITEM), Uniunea Compozitorilor din Moldova (Festivalul Internațional „Zilele Muzicii Noi”, ediția a XXXII-a), Uniunea Muzicienilor din Moldova (Festivalul-Concurs Internațional de Interpretare Corală „Gavriil Musicescu”, ediția a VII-a), Uniunea Scriitorilor din Moldova (Gala Premiilor Literare, ediția a XIV-a) ș.a. Lista integrală a câștigătorilor este publicată pe site-ul www.mc.gov.md.

Proiectele culturale au fost prezentate la concurs pentru una din următoarele șase arii tematice: Arte vizuale, Artele spectacolului, Muzică, Educație prin cultură, Cultura scrisă și Patrimoniu cultural.

Ministerul Culturii va acorda pentru fiecare proiect finanțare de până la 200 de mii de lei, asigurând până la 80% din costul de implementare al unui proiect. Contribuția organizațiilor necomerciale la realizarea proiectului necesită a fi de minim 20% din cost, din surse proprii sau prin cofinanțare. Proiectele câștigătoare vor fi finanțate identic procentual cu punctajul acumulat, între 60 și 100% din suma solicitată de la minister.

Bugetul proiectului constituie șapte milioane 400 de mii de lei (peste 350 de mii de euro).

img23000153

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!