ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deținătorii de patente vor trece la o altă formă de înregistrare

09:38 | 11.01.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Termenul de desfășurare a activității de comerț în baza patentei a fost prelungit până la 1 iulie curent. În acest răstimp, Ministerul Economiei va identifica soluții, care să ofere stabilitate de muncă celor care în prezent dețin patente și să poată trece la o altă formă de înregistrare, informează MOLDPRES.

Subiectul a fost discutat la o ședință cu reprezentanții deținătorilor de patente convocată de ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

Ministrul a propus câteva acțiuni care urmează a fi implementate în următoarele luni de tranziție. Printre acestea se numără: prezența aparatului de casă, reducerea birocrației și achitarea unei taxe în valoare de un procent din venitul de până la 1,2 milioane de lei (circa 600 de mii de euro), aceasta fiind unica taxă care ar urma să fie achitată de întreprinzător. Totodată, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului ar urma să pregătească un nou produs pentru întreprinzători, care să le permită accesarea unor fonduri pentru dezvoltarea activității.

În Republica Moldova există un număr de cinci mii de deținători de patente de întreprinzător. Termenul de desfășurare a activității de comerț în baza patentei a fost prelungit anterior de mai multe ori.

Foto: ME

img23000164

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!