ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cca 30 de raioane vor participa până în 2024 la completarea Registrului cadastral național

11:16 | 11.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) împreună cu Agenția Proprietăți Publice vor continua până în 2024, grație Proiectului de înregistrare și evaluare funciară, să completeze Registrul cadastral național al terenurilor publice și private la prețuri preferențiale. Lucrările cadastrale se efectuează din contul proiectului, iar cetățenii sau autoritățile publice locale nu suportă niciun cost, transmite MOLDPRES.

În perioada de desfășurare a proiectului, anii 2019-2024, se estimează înregistrarea unui număr de peste 300 de mii de terenuri private ceea ce înseamnă titluri de proprietate gratuite pentru deținătorii acestor terenuri și delimitarea a circa 100 de mii de terenuri publice.

„Lucrările au loc în raioanele Ocnița, Edineț, Briceni, Soroca, Florești, Dondușeni, Drochia, Fălești, Sângerei, Strășeni, Glodeni, Călărași, Râșcani, Cimișlia, Basarabeasca, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Hâncești, Șoldănești, Ștefan Vodă, UTA Gagauz-Yeri, Rezina, Nisporeni, Telenești, Ungheni, Cahul, Leova, Cantemir, municipiile Chișinău și Bălți. Cetățenii din raioanele vizate sunt încurajați să participe activ în procesul de consultări publice asupra documentației cadastrale realizate în proiect. Consultările se organizează la primăria din localitate iar statutul acestora – activ sau finalizat poate fi consultat pe site-ul Agenției Servicii Publice, rubrica proiectului PIEF”, indică ASP.

Proiectul de înregistrare și evaluare funciară este realizat în baza Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, și implementat de Agenția Servicii Publice în parteneriat cu Agenția Proprietăți Publice și Agenția Relații Funciare și Cadastru în perioada 2019-2024.

Foto simbol

img23000168

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!