ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitorul Constantin Munteanu s-a stins din viață

19:30 | 16.01.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 ian. /MOLDPRES/. Prozatorul, scenaristul și regizorul de teatru și film Constantin Munteanu s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 72 de ani, informează MOLDPRES.

S-a născut la 4 iunie 1950 în satul Sămășcani, raionul Șoldănești. A absolvit Colegiul de Electrificare din Soroca; studii neterminate la Institutul de Arte ”Gavriil Musicescu” (1972-1973) și la Institutul de Artă Teatrală ”A.V. Lunacearski” din Moscova. A absolvit cursurile de literatură la Institutul ”M. Gorki” din Moscova.

A fost actor la Filarmonica din Chișinău și colaborator la ziarul ”Tinerimea Moldovei”.

A debutat în literatură în 1983 cu volumul de nuvele ”Maica Maria”, prefațat de Vera Malev și romanul ”Livada cu nuci albaștri” (1985). A publicat câteva scrisori către Ion Druță, Petru Lucinschi și Vladimir Voronin, adunate apoi în volum. A fost copreședinte al Uniunii Scriitorilor ”Nistru”.

Constantin Munteanu va fi înmormântat miercuri, 18 ianuarie, la Băcioi, Ialoveni.

img23000314

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!