ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Refugiați ucraineni din cinci raioane vor primi ajutor pentru procurarea lucrurilor necesare iarnă

09:09 | 20.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Circa două mii de refugiați ucraineni din UTA Găgăuzia vor primi ajutor în valoare de 2400 de lei (117 euro) pentru procurarea articolelor necesare sezonului de iarnă. Inițiativa face parte dintr-un set de activități de suport, dezvoltate de Caritas Cehia pentru refugiații ucraineni, transmite MOLDPRES.

Caritas Cehia a început repartizarea ajutorului pentru refugiații adăpostiți în regiunile Comrat, Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Cahul și Basarabeasca. Grație finanțării Uniunii Europene, refugiații ucraineni își vor putea procura haine și încălțăminte de iarnă de care au nevoie.

 „Vom oferi acest ajutor pentru circa două mii de refugiați. Această formă de suport le va permite ucrainenilor aflați în refugiu să își procure o gamă largă de articole de sezon, începând de la mănuși și fulare și finalizând cu geci și încălțămintea potrivită sezonului rece”, a explicat Cristina Rogojina, coordonatoarea proiectului umanitar.

Aceste activități fac parte din cadrul proiectului „Ajutor de urgență refugiaților ucraineni vulnerabili din Moldova", implementat de Caritas Cehia cu suportul Uniunii Europene.

Foto: Caritas Cehia

img23000437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!