ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În noiembrie 2022, circa 1,4 mln de gospodării au beneficiat de compensații la energie

12:05 | 23.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. În luna noiembrie 2022, circa 1,4 milioane de gospodării din Republica Moldova au beneficiat de compensații la energie, majoritatea dintre acestea fiind încadrate în categoria de vulnerabilitate foarte ridicată (66,24%), transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, 16,25% din familii au beneficiat de compensații prin metoda indirectă. Valoarea medie a compensației per familie în luna noiembrie a constituit 630,18 lei pentru gaze naturale, 562,53 de lei pentru energia termică și 97,62 de lei pentru energia electrică.

Persoanele se pot înregistra pe platforma www.compensatii.gov.md până în martie inclusiv. Compensațiile pentru acești consumatori vor fi acordate începând cu următoarea lună după cea în care s-au înregistrat.

Conform calculelor, pentru achitarea compensațiilor în perioada rece (noiembrie 2022 - decembrie 2023) vor fi necesare aproximativ 5 miliarde de lei (circa 250 mln de euro).

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!