ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acoperișul liceului din satul Peresecina, Orhei a fost renovat

12:20 | 23.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Acoperișul Liceului „Alexandru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei a fost renovat. Lucrările au avut loc în cadrul Programului „Satul European” și au costat 2 mln de lei (100 de mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES. 

În urma implementării proiectului, 820 de elevi și peste 100 de cadre didactice, beneficiază de condiții mai bune pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ. 

Raionul Orhei are 20 de proiecte incluse în Programul „Satul European”. Valoarea totală a acestora constituie circa 40 mln de lei, din FNDRL. Un alt proiect finalizat la Orhei a vizat reparația acoperișului unui bloc al grădiniței de copii din satul Ivancea. 

Programul Național de Dezvoltare Locală „Satul European” este elaborat și implementat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale prin intermediul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL). Acesta cuprinde 490 de proiecte, 56 dintre ele fiind deja finalizate. 

Foto: ONDRL

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!