ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

16 localități din țară beneficiază de iluminat public modern în cadrul Programului „Satul european”

15:02 | 26.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 ian. /MOLDPRES/. În 16 localități din țară au fost reabilitate sau instalate sisteme de iluminat public. Lucrările au fost incluse în Programul „Satul european” și ca rezultat circa 20 de mii de cetățeni beneficiază de lumină și siguranță pe străzi, transmite MOLDPRES.

Pe parcursul a patru luni de la demararea proiectelor au fost modernizate rețelele de iluminat public în satele Schineni, Ocolina și Rublenița din Soroca, Musteața și Risipeni din Fălești, Ursoaia (Căușeni), Vasilcău (Soroca), Bănești (Telenești), Zagarancea (Ungheni), Dolna (Strășeni), Cupcui (Leova), Javgur (Cimișlia), Mîndrești (Telenești), Șișcani (Nisporeni) și Lipceni (Rezina).

Cel mai recent, o rețea de iluminat public, cu suprafața de peste 7 km, a fost reabilitată în satul Criva, raionul Briceni. Astfel, opt străzi din localitate au fost conectate la sistemul de iluminat public. Rețeaua cuprinde peste 100 de corpuri de iluminat de tip LED, ce asigură vizibilitate și siguranță pentru circa 1600 de locuitori ai satului.

Proiectul a costat circa 515 mii de lei (25 mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Documentul unic de program pentru anii 2022-2023 cuprinde 43 de proiecte ce prevăd instalarea iluminatului public, potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL).

Foto: ONDRL

img23000616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!