ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței

09:14 | 27.01.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Șefa statului a avut o discuție cu Catherine Colonna, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, care a făcut o scurtă oprire la Chișinău, în cadrul vizitei sale în Ucraina, informează MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a comunicat agenției că președintele Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de Franța de-a lungul anilor, dar și în această perioadă complicată, inclusiv prin intermediul Platformei de Sprijin pentru Moldova.

Statul francez ne-a acordat ajutor umanitar destinat gestionării crizei refugiaților, sprijin bugetar, asistență tehnică în domeniul energetic precum și pentru modernizarea căii ferate. De asemenea, Franța a fost un puternic aliat în obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Mizăm în continuare pe susținerea prietenilor noștri în avansarea procesului de integrare europeană. 

Interlocutoarele au vorbit și despre provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul războiului rus împotriva Ucrainei, despre securitatea energetică a Republicii Moldova, despre cooperarea moldo-franceză în domeniul anticorupție și recuperarea activelor furate din țară și în cadrul programului de împădurire.

Foto: Președinție

img23000642

img23000642

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!