ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii prognozează vreme rece și lapoviță pentru acest sfârșit de săptămână

15:00 | 27.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii prognozează vreme rece și lapoviță, transmite MOLDPRES.

Astfel, sâmbătă, în centrul și sudul țării vor cădea precipitații sub formă de lapoviță. Temperaturile vor oscila între + 1 și - 2 grade Celsius în centrul țării. În sud, mercurul din termometre va urca ziua până la +3 grade Celsius, iar noaptea va coborî până la -1 grad. În nordul țării va fi cel mai rece, iar cerul va fi noros. Termometrele vor indica -1 grad pe timp de zi și până la -5 grade noaptea.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în Republica Moldova, ianuarie este cea mai rece lună a anului. Temperatura medie lunară a aerului variază între - 2,5 grade Celsius în sudul țării şi - 4,5 grade în nord. 

Foto simbol

img23000656

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!