ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorului adjunct al SPPS Vasile Popa i s-a acordat gradul special de general-maior

15:07 | 27.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Directorului adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Vasile Popa, i s-a acordat gradul special de general-maior al SPPS. Un decret în acest sens a fost semnat astăzi de șeful statului Maia Sandu, document care va fi publicat săptămâna viitoare în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Vasile Popa ocupă funcția de director adjunct al SPPS din decembrie 2020. În 2006, acesta a fost decorat cu medalia „Meritul Militar”.

Totodată, președintele Maia Sandu a conferit astăzi distincții mai multor angajați ai SPPS. Pentru îndeplinire ireproșabilă a datoriei de serviciu, contribuție la organizarea și desfășurarea măsurilor de protecție și pază și înalt profesionalism, cu ordinul „Credință Patriei”, clasa III, au fost decorați maiorul Evghenii Chirsanov și locotenent-colonelul Vladimir Varzari.

De asemenea, medalia „Meritul Militar” a fost conferită căpitanului Alexandru Hacina și maiorilor Maxim Schipschi și Pavel Știrbu. 

Serviciul de Protecție și Pază de Stat al Republicii Moldova celebrează astăzi 31 de ani de la creare.

Foto: SPPS

img23000658

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!