ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU a primit două ambulanțe noi oferite de SUA

11:34 | 30.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Parcul de autospeciale al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a fost majorat astăzi cu două ambulanțe noi, în valoare de peste 47 mii de dolari SUA, oferite de o organizație non-guvernamentală din Statele Unite ale Americii, comunică  MOLDPRES.

La ceremonia de transmitere a autosanitarelor a fost prezent și șeful IGSU, Alexandru Oprea, care a mulțumit partenerilor americani pentru suportul acordat. El a precizat că ambulanțele după ce vor trece toate procedurile tehnice vor fi utilizate în misiunile de zi cu zi, inclusiv pentru a acorda ajutor refugiaților din Ucraina.

Șeful IGSU a specificat că, în ultima perioadă, numărul misiunilor efectuate de salvatori și pompieri crește constant și necesitatea sporirii nivelului de dotare este și ea mai mare. El a menționat că numai în ultimele zile, zeci de pompieri și salvatori au intervenit în sudul țării pentru a tracta autoturismele blocate din cauza intemperiei și la Chișinău pentru a stinge un incendiu izbucnit la un depozit de miere.

Foto: IGSU

img23000710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!