ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localități din raionul Hâncești vor fi asigurate cu apă din râul Prut

09:33 | 07.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Peste nouă milioane de lei (cca 455 mii de euro), alocaţi din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), urmează să fie valorificaţi în acest an pentru construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a localităților din lunca râului Prut, raionul Hâncești, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, acest proiect de dezvoltare prevede construcția a 143,5 km de rețele de apeduct, trei turnuri, a unui rezervor de apă potabilă, a unui castel de apă, precum și construcția a două stații de pompare a apei.

„În urma realizării programului, circa 15 mii de locuitori din comunele Cotul Morii, Ivanovca, Mirești, satele Bujor, Cățeleni, Leușeni, Nemțeni și Obileni, din raionul Hâncești, amplasate în lunca râului Prut, vor avea acces îmbunătățit la sistemul de aprovizionare cu apă. Autoritățile publice îți propun îmbunătățirea sănătății și calității vieții populației prin construirea rețelelor interne de alimentare cu apă pentru localitățile parte a proiectului”, indică ADR Centru.

Valoarea totală a proiectului "Construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a localităților din lunca râului Prut, raionul Hâncești, Etapa I" constituie peste 60 milioane de lei, dintre care 90% din cheltuieli vor fi acoperite din FNDRL, iar alte 10% reprezintă contribuția aplicantului.

Foto: ADR Centru

img23000959

img23000959

img23000959

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!