ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nucicultori din Moldova participă în premieră la Expoziţia Fruit Logistica din Berlin

10:15 | 09.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Pentru prima dată de la fondare, în anul 2006, Asociația Nucicultorilor din Republica Moldova (ANRM) participă în calitate de expozant la una dintre cele mai mari expoziții internaționale specializate, care se desfășoară, în perioada 8-10 februarie, la Berlin (Germania) și care reunește mii de producători de fructe, procesatori, distribuitori, furnizori de tehnologie și echipamente din mai multe țări ale lumii, transmite MOLDPRES.

La standul comun al ANRM sunt prezente cinci companii care au exprimat dorința de a participa la acest eveniment. „Efortul logistic și financiar pe care aceștia l-au depus este unul considerabil, dar suntem convinși că rezultatele vor fi pe măsură, or discuțiile pe care le avem cu potențialii parteneri, aprecierea pe care aceștia o demonstrează pentru calitatea nucilor, a miezului de nucă, pregătirea bună, consolidarea și colaborarea producătorilor, toate sunt premisele unor ameliorări care vor trebui să se producă în continuare pe segmentul exportului de nuci”, a estimat Oleg Tîrsînă, nucicultor din raionul Hâncești, director tehnic al Pepinierei Voinești.

Unul din obiectivele participării nucicultorilor moldoveni la expoziţia din Berlin este diversificarea piețelor de desfacere. „Chiar din prima zi am stabilit contacte cu mai multe companii din diverse țări care sunt interesate de producția noastră. Până la sfârșitul expoziției, vom depune toate eforturile pentru a obține rezultate cât mai bune pentru toți cei antrenați în sectorul nucifer din Republica Moldova”, a afirmat Oleg Tîrsînă, citat de MOLDPRES.

Un grup de 16 producători și exportatori de fructe, membri ai Asociației Moldova Fruct, iau parte, în perioada 8-10 februarie, la Expoziția Fruit Logistica din Berlin. Anul trecut, Expoziția Fruit Logistica a găzduit aproape 43 mii de expozanți și vizitatori din peste 130 de țări.

Foto: Oleg Tîrsînă

img23001045

img23001045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!