ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 10 mii de cazuri de viroze și gripă au fost înregistrate în școli și grădinițe

10:16 | 13.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 9941 de cazuri de viroze și gripă au fost înregistrate în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES. 

Astfel, din totalul cazurilor, 5028 au fost atestate în grădinițe și 4913 în instituțiile de învățământ primar și secundar. De asemenea, timp de o săptămână s-au îmbolnăvit inclusiv 171 de pedagogi și 66 de angajați auxiliari ai instituțiilor de învățământ.

Totodată, a crescut și numărul cazurilor de infectare cu Covid-19. Astfel, potrivit datelor prezentate  de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, în școlile și grădinițele din țară au fost înregistrate săptămâna trecută 108 cazuri de infectare cu Covid-19, față de 58 în perioada 30 ianuarie – 3 februarie.

La începutul celui de-al doilea semestru de studii, MEC a expediat o circulară organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prin care a recomandat eficientizarea măsurilor de profilaxie, în vederea prevenirii maladiilor respiratorii și diminuării riscului de îmbolnăvire.

Foto: MEC

img23001125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!