ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

21 de instituții de învățământ și sociale au fost renovate prin Programul „Satul european”

17:16 | 20.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Peste 5800 de copii din 21 de localități ale țării au parte de condiții mai bune de studiu după ce școlile sau grădinițele pe care le frecventează au fost renovate ori dotate cu echipamente moderne. Investițiile depășesc 16 mln de lei (800 de mii de euro) și au fost efectuate în cadrul Programului „Satul european”, transmite MOLDPRES.

Astfel, în comuna Zgărdești din raionul Telenești a fost reabilitat acoperișul gimnaziului, iar în satul Troițcoe din Cimișlia a fost renovată grădinița. Totodată, în localitatea Țibirica din Călărași a fost modernizată biblioteca, iar copiii din satul Vărvăreuca, Florești beneficiază de o sală de sport reparată și dotată cu echipamente moderne.

Un alt proiect urmează a fi finalizat în comuna Ghelăuza, raionul Strășeni. În localitate au loc lucrări de reconstrucție a unui Centru administrativ multifuncțional, care va găzdui biblioteca sătească, grădinița de copii, oficiul medicilor de familie, dar și alte servicii publice. Proiectul valorează peste 11 mln de lei și în urma implementării lui, circa 1300 de persoane vor beneficia de servicii sociale mai bune.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), raionul Strășeni beneficiază de 25 de proiecte prin Programul Național „Satul european”.

Programul cuprinde 496 de proiecte, cu o valoare totală de aproape 2 miliarde de lei. Până în prezent au fost finalizate 79 de proiecte.

Foto: ONDRL

img23001368

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!