ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe oraşe din ţară vor primi finanţare pentru proiecte de revitalizare

08:57 | 21.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a dat startul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor. Termenul limită de depunere a cererilor complete de finanțare este 21 martie 2023, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, este vorba de proiectele propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală la următoarele măsuri de intervenție: Conectivitate și mobilitate urbană; Competitivitatea și susținerea activităților economice; Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare și rețelelor de utilități publice.

„Sunt eligibili pentru a depune Cererile de finanțare aplicanții ai căror Note conceptuale au promovat etapa anterioara”, explică MIDR.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în comun cu Agențiile de Dezvoltare Regională, a anunțat în noiembrie2022 lansarea concursului de proiecte pentru dezvoltare urbană, destinat orașelor poli de creștere – Edineț, Soroca, Ungheni, Orhei, Comrat, Cahul și autorităților administrației publice locale, cu statut de oraș sau municipiu, care au aprobate Programe de Revitalizare Urbană. Scopul Concursului constă în accelerarea dezvoltării socio-economice a orașelor, în special a celor poli de creștere, capabile să susțină dezvoltarea în zonele rurale din vecinătate.

Foto: MIDR

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!