ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputați de la Chișinău vor participa la sesiunea de iarnă a AP OSCE

20:00 | 22.02.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Delegația Legislativului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, condusă de deputatul Veronica Roșca, va participa la cea de-a 22-a reuniune de iarnă a AP OSCE, care va începe la 23 februarie, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, din componența delegației mai fac parte deputații Vasile Bolea și Igor Chiriac.

Dezbaterea generală în sesiunea de iarnă din acest an va fi dedicată unui an de război pe scară largă în desfășurare al Rusiei împotriva Ucrainei. Agenda reuniunii va include rapoarte ale Reprezentanților Speciali ai AP OSCE despre Europa de Est, despre dialogul parlamentar privind Ucraina, despre deținuții politici și despre crimele de război din Ucraina.

Reuniunea va include, de asemenea, sesiuni ale celor trei comitete generale ale Adunării Parlamentare - Afaceri politice și securitate; Afaceri economice, știință, tehnologii și mediul înconjurător; Democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare.

img23001466

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!