ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un atelier de confecționare a mărțișoarelor a avut loc la un muzeu din capitală

16:00 | 23.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Circa două sute de copii, adolescenți și adulți din diferite localități ale Republicii Moldova, inclusiv refugiați ucraineni, au participat astăzi la un atelier de confecționare a mărțișoarelor cu genericul ”Din alb și roșu firișor, noi împletim un mărțișor”, care a avut loc la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, informează MOLDPRES.

Tot aici, a fost prezentat un program artistic, dedicat sărbătorii de Dragobete, în cadrul căruia au evoluat interpreți de la Centrul de Creație pentru Copii „Floarea Soarelui”. Mâine, la același muzeu, vor bucura publicul cu cântece de sărbătoare discipolii Centrului Educației Estetice „Lăstărel’’, precum și Ansamblul etno-folcloric bulgar „Văglence”. Totodată, mâine, va continua să se desfășoare atelierul de confecționare a mărțișoarelor, sub îndrumarea muzeografilor, a profesorilor centrelor de creație și a conducătorilor artistici. La finele activității, participanții se vor uni într-o horă, în curtea muzeului.

Potrivit directorului instituției, Petru Vicol, aceste evenimente reprezintă o oportunitate de a promova tradițiile noastre strămoșești de Dragobete și de a pune în valoare talentul tinerilor interpreți de folclor.

”Confecționarea mărțișoarelor are drept scop revigorarea practicilor asociate zilei de 1 martie, înscrise în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO de către Republica Moldova, România, Macedonia de Nord și Bulgaria, la 6 decembrie 2017, demonstrând importanța lor în tezaurul cultural mondial”, a mai spus Petru Vicol.

img23001498

img23001498

img23001498

img23001498

img23001498

img23001498

img23001498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!