ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Glodeni va fi înfiinţat un adăpost pentru persoane cu probleme de sănătate mintală

12:32 | 24.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Autorităţile publice ale raionului Glodeni au oferit un edificiu, care a început să fie reparat în această lună cu susţinerea Cehiei şi care va fi pus la dispoziţia unui grup de persoane cu probleme de sănătate mintală, transmite MOLDPRES.

Patru persoane cu probleme de sănătate mintală vor avea șansa să se reintegreze în comunitate și să ducă o viață diferită de cea din internate sau instituții rezidențiale, potrivit Caritas Cehia.

Organizaţia, în parteneriat cu Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví, a început reparația edificiului oferit de autoritățile publice locale pentru amenajarea viitoarei „Locuințe Protejate” ce urmează să fie inaugurată în Glodeni.

Spațiul va fi recondiționat și dotat pentru a adăposti persoane cu probleme de sănătate mintală care sub ghidarea constantă a medicilor de familie și asistentului social vor beneficia de suport pentru integrarea în comunitate. 

Foto: Caritas Cehia

img23001522

img23001522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!