ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Începând cu 14 martie, Wizz Air va suspenda toate zborurile către şi dinspre Chișinău

19:04 | 27.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Operatorul aerian low-cost Wizz Air va suspenda toate zborurile către şi dinspre Chişinău, începând cu data de 14 martie curent. Informația a fost confirmată de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), transmite MOLDPRES.

Autoritatea a fost notificată printr-un email despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune. „AAC și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au fost în permanentă colaborare și discuții cu reprezentanții Wizz Air, informând continuu despre procedurile aplicate în scopul asigurării unui nivelul corespunzător al siguranței și securității aeronautice. Decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine, având în vedere că în data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi acesta a fost aprobat de către AAC”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Autoritatea Aeronautică Civilă a precizat că instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță și regretă decizia luată de către Wizz Air.

AAC a subliniat că va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a asigura revenirea cât de curând a operatorului aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și pentru atragerea altor companii aeriene low-cost.

img23001595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!