ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localităţi din raionul Soroca vor fi conectate în acest an la apeductul magistral Bălţi

11:04 | 28.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Până la finele anului 2023, în nordul țării urmează să fie finalizate lucrările de construcție-montaj a unui apeduct magistral ce va asigura accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca – Bălți, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, antreprenorul s-a angajat ca în decurs de 14 luni, începând cu iulie 2022, să construiască apeductul magistral de la satul Voloave spre localitățile Volovița, Alexandru cel Bun, Vasilcău, Racovăț, Slobozia-Cremene, tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbravă”. „Proiectul prevede montarea a circa 30,5 km de rețele de apeduct (peste 76% au fost montate până în prezent), precum și montarea mai multor turnuri de apă și rezervoare metalice”, indică ADR Nord.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 30,35 de milioane de lei (peste 1,5 mln de euro), alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Contribuția Consiliului Raional Soroca și a primăriilor partenere este de 10% din valoarea contractului. 

Din sursele FNDRL, ADR Nord implementează șase proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care unul presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS este și proiectul „Apa - necesitate primordială pentru o viață de calitate în Regiunea de Dezvoltare Nord”, depus de Consiliul raional Soroca în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Foto: ADR Nord 

img23001605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!